Westerwijtwerd in de spotlights 2!

Beste Dorpsgenoten,
 
Zoals al eerder aangekondigd is er dit jaar weer een lichtweek en deze zal gehouden worden van 6 oktober t/m 13 oktober en het thema is Meroakels.
Op vrijdag 15 juni hebben wij onze ideeën mogen presenteren in het Dorpshuis, wij waren ontzettend blij met de opkomst en dat onze ideeën enorm gewaardeerd werden.
Een aantal mensen hadden al aangegeven dat ze er niet bij konden zijn maar toch heel graag willen helpen.De mensen die aanwezig waren, waren zo enthousiast dat ze gelijk in groepjes bij elkaar gingen zitten om onze ideeën verder uit te werken.
Deze ideeën kunnen a.s. vrijdagavond weer verder uitgewerkt worden, wij gaan dan nogmaals een avond in het dorpshuis organiseren, waarbij we jullie allemaal weer uitnodigen om aan te schuiven. Want tenslotte hebben we de hulp van iedereen nodig om deze week tot een succes te maken.
 
Op vrijdagavond 29 juni a.s. om 20.00 uur
willen we samen de ideeën verder uitwerken in het Dorpshuis.
 
We rekenen weer op jullie komst!
 
 
Groeten:
Magda, Eveline, Martine A., Arnold, Katrien, Richard, Martine G., Marjolein, Wolter en Stijntje
 
 
Hieronder nog even in het kort wat we allemaal gaan organiseren en maken en wat wij op het thema Meroakels bedacht hebben.
Na een avond brainstormen hebben we bedacht om ons te laten inspireren door het Chinese dierenriem. Meroakels betekent o.a. wonderbaarlijk, deze brainstormavond passeerden iedere keer wonderbaarlijke figuren en dieren de revue en uiteindelijk zijn het de dieren van het Chineesdierenriem  geworden, 2012 is overigens het jaar van de Draak.
Wat gaat er gebeuren/komen.

 • Een Drakenhoofd op de molen, indien dit te realiseren is, anders komt hij ergens anders en komt er een alternatief voor de Molen
 • In de weilanden, bij de toegangswegen, komt hier een daar een staart van de draak boven de grond uit. Het wordt een Meroakelse draak met 2 staarten, eentje aan de Heemweg en eentje aan de Dorpsweg.
 • De brug met “Chinese” kroonluchters versieren
 • De lantarenpalen ook met “Chinese” kroonluchters versieren
 • Het balkje en de paadjes die hier naar toe leiden versieren, met lantaarntjes die we ook al bij de vorige lichtweek gebruikt hebben, deze moeten nog wat Chinees aangekleed worden.
 • Zelf lantaarns maken en door het dorp hangen
 • Kinderen gaan kleine (wens)bootjes maken, met een waxine lampje erop die in het Westerwijtwerder Maar komen te drijven.
 • Chinese kleding maken voor de personages die bij ons in het dorp te zien zijn en op gaan treden.

Er komt op de donderdagavond en Chinese Culturele avond, de reden dat dit op de donderdagavond is, is omdat er op de vrijdagavond en zaterdagavond in Middelstum ook ontzettende leuke activiteiten zijn en het zou jammer zijn als zij niet bij ons  kunnen komen kijken en wij niet in Middelstum kunnen gaan kijken.
Deze culture avond gaat het volgende inhouden:

 • Op de molen zal een Chinees dansje uitgevoerd gaan worden door kinderen uit het dorp
 • In de kerk treed een koortje op, bestaande uit dorpsgenoten die Chinese (slaap)liedjes gaan zingen, de kerk zal aan de binnenkant in een Chinese sirene sfeer versiert gaan worden.
 • Een Gondelaar die mensen in het Westerwijtwerder Maar gaat vervoeren in een bootje naar een geheimzinnig plekje waar een verhalen verteller een Chinees verhaaltje gaat vertellen
 • Waarschijnlijk gaat er een heuse Drakendans uitgevoerd worden.
 • Deze avond gaat misschien afgesloten worden met Chineesvuurwerk (indien we een vergunning kunnen krijgen)

Ook mag iedereen zijn eigen tuin in Chinese sferen gaan versieren, hierbij kunnen zelfs prijzen gewonnen worden.
Verdere informatie over de lichtweek is te vinden op www.Middelstum-info.nl

Item: